• Kiwa reikt eerste keurmerken elektronische e-bikebeveiliging uit

    15 april 2024

    Kiwa lanceerde eind vorig jaar het nieuwe keurmerk ‘Elektronische beveiligingssystemen voor tweewielers’. Met dit keurmerk wil Kiwa het stijgende aantal diefstallen van e-bikes en andere tweewielers een halt toeroepen. Op maandag 15 april 2024 werden de eerste keurmerken uitgereikt aan leveranciers van goedgekeurde track & tracesystemen.

    Lees meer
  • Kiwa organiseert infosessie over nieuwe beoordelingsrichtlijnen buitengevelisolatie

    11 april 2024

    Sinds 1 januari 2024 zijn de kwaliteitsnormen BRL 9600 en de URL 0735 voor systemen voor buitengevelisolatie vervangen door de nieuwe beoordelingsrichtlijnen BRL 1328-00 en BRL 1328-01. Daarnaast is de nieuwe BRL 1330-3 gepubliceerd voor het in situ aanbrengen van keramische en niet minerale strips door middel van verlijming. Over het hoe en waarom van de nieuwe beoordelingsrichtlijn organiseerde Kiwa eind februari een speciale infosessie in Houten.

    Lees meer
  • Digitale certificaten slim beheren met de Kiwa eWallet-app

    9 april 2024

    Vorig jaar introduceerde Kiwa eLicense, een platform waarmee veilig en betrouwbaar digitale certificeringen, toegangspassen en andere credentials kunnen worden uitgegeven. Gebruikers dragen deze digitale authenticatiemiddelen altijd bij zich op hun smartphone, wat tal van voordelen biedt. Om deze digitale licenties optimaal te kunnen gebruiken en beheren, is er nu de Kiwa eWallet-app. Martin Dupuis, salesmanager Digital Certification bij Kiwa, vertelt er meer over.

    Lees meer
  • Safety Culture Ladder herzien

    5 april 2024

    De Safety Culture Ladder (SCL), voorheen bekend als de Veiligheidsladder, wordt door steeds meer organisaties gebruikt als instrument om veiligheidsbewustzijn te meten en te stimuleren. De SCL ontstond ooit in de spoorsector, maar wordt intussen gebruikt door de meest uiteenlopende organisaties met verhoogde veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Deze bredere toepassing was de aanleiding om het SCL-handboek en -certificatieschema te herzien. Dit heeft geleid tot Safety Culture Ladder 2.0, die van kracht is sinds begin dit jaar.

    Lees meer
  • Fiets gestolen tijdens praktijktest keurmerk fietsbeveiliging

    4 april 2024

    Tijdens een praktijktest voor het keurmerk voor elektronische beveiliging voor tweewielers kreeg Kiwa SCM onlangs hulp vanuit onverwachte hoek, van een échte fietsendief! Die ontvreemde één van de vijftien fietsen die Kiwa SCM in het land ‘verstopte’ om te kunnen checken of de op de tweewielers gemonteerde elektronische beveiligingssystemen voldeden aan de keurmerkeisen.

    Lees meer
  • Kwaliteit en duurzaamheid komen samen in Kiwa's laboratorium voor materiaalonderzoek

    19 maart 2024

    Als autoriteit op het gebied van energie- en waterdistributie houdt Kiwa zich al jaren bezig met het testen en certificeren van materialen die gebruikt worden in gas-, water- en andere leidingstelsels. Kiwa’s materiaalexperts hebben daarbij een schat aan ervaring opgedaan die onder meer wordt ingezet bij levensrestduur- en schadeonderzoek.

    Lees meer
  • SERMI webshop gelanceerd

    19 februari 2024

    Vanaf 1 april 2024 mogen werkzaamheden aan componenten en software die met voertuigbeveiliging te maken hebben alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven en monteurs die hiervoor via de SERMI-richtlijn gecertificeerd zijn. Certificering is nu eenvoudig en snel mogelijk via de webshop van Kiwa.

    Lees meer
  • Hans de Laat benoemd tot voorzitter NEN-normcommissie Aardgas

    6 februari 2024

    Kiwa’s Hans de Laat neemt vanaf januari 2024 de rol van voorzitter op zich voor de NEN-normcommissie Aardgas. Hij neemt het stokje over van Valentijn van Mispelaar (Shell), die in 2022 vertrok. De Laat brengt een schat aan ervaring mee als senior consultant bij Kiwa Technology, met specifieke expertise op het gebied van gaskwaliteit, gasmeting, waterstof, duurzaamheid en de energietransitie.

    Lees meer
  • Webinar NIS2, wat komt er op ons af?

    25 januari 2024

    Dinsdag 16 januari 2024 bespraken Kiwa, BDO, Microsoft en Samen Digitaal Veilig in het webinar ‘NIS2, wat komt er op ons af?’ wat de gevolgen van NIS2 zijn voor uw organisatie, niet alleen vanuit een technische en organisatorische blik maar ook vanuit het perspectief van een toezichthouder. Daarnaast werd de voorbereiding en een heldere aanpak om cybersecurity pragmatisch en effectief in te richten besproken.

    Lees meer
  • CCV Keurmerk Pentesten 2.0: Publicatiedatum en transitieperiode gewijzigd

    20 december 2023

    De publicatie van de nieuwe versie van het CCV Keurmerk Pentesten is uitgesteld naar 1 januari 2024. Dit betekent dat de ingangsdatum van het CCV Keurmerk Pentesten 2.0 is vastgesteld op 1 april 2024. Het schema zal in eerste instantie niet onder RvA-accreditatie worden uitgevoerd, wat zal resulteren in het verwijderen van bepaalde passages uit het schema.

    Lees meer